Hétvégére terveztem egy kisebb-nagyobb sütögetést, de ma is megjött hozzá a kedvem, hogy összeüssek valamit. Szombaton epres tiramisut fogok gyártani, ( amiről később bejegyzés is lesz ) ma pedig a tiramisuhoz hasonló édességet csináltam. Azért is "tiramisu", nem pedig tiramisu, - remélem érzitek a különbséget- mert én most a mascarponét pudinggal fogom helyettesíteni, így olcsóbb is, krémesebb is picivel. 15 perc, 7 hozzávaló és kész is!
Hozzávalók:
- 1 csomag vaníliás puding
- fél liter tej
- 1 csomag babapiskóta
- 1 üveg meggybefőtt ( bármilyen más befőtt is jó hozzá, vagy fagyasztott gyümölcs )
- 1 marék mazsola
- 1 dl kávé
- 1 kávéskanál rumaroma
Elkészítés:
Előkeresünk egy közepes tálat, jénait, vagy ami tetszik, ebbe fogjuk rétegezni a "tiramisunkat". Először fel tesszük főni a pudingot a leírtak szerint, fél liter tej, pár evőkanál cukor ízlés szerint, meg egy kis mézeskalács fűszerkeverék. Szerintem nagyon megdobja az ízét, de akár fahéj is kerülhet bele. Amíg készül a puding kinyitjuk a befőttet egyedül, vagy pedig kérünk egy izmos lovagot aki segítségünkre lesz. Amink megvagyunk, a mazsolát leöntjük a rumaromával. Ha kész a puding, jöhet a rétegzés. Először babapiskótával kiépítjük a tál alját, majd meglocsoljuk a kávéval. Jöhet rá egy kevés meggy meg mazsola, utána a puding. Ezt addig ismételjük, amíg minden szépen lassan el nem fogy. A tetejére ha sok puding marad, leöntjük az egészet és kakaóport szórunk rá, nekem nem maradt csak 1-2 evőkanálnyi puding, így ezt rácsorgattam.
Végezetül jön a legnehezebb rész, megvárni amíg kihűl és csak utána megkóstolni!