- you are beautiful -

U.R.B

U.R.B

Home decor

2016. február 18. - zsani_vigh

Már évek óta nézelődök a neten mindenféle ötlet, inspiráció, DIY projekt után, mivel lehetne feldobni a lakást, vagy kicsit otthonosabbá tenni a szobám. Mivel még otthon lakom, így csak a közvetlen közelemben lévő teret dekoráltam eddig, de most ha minden igaz közös lakásba költözünk, így még izgatottabban válogatok a stílusok, dekortárgyak és bútorok között. Például sosem gondoltam volna, hogy fél órányi vigyorgás és örömködés követi majd azt a pillanatot, amikor megvesszük az első közös seprűt és felmosóvödröt. Pedig így történt. :) Tervezek a későbbiekben költözködési tippes bejegyzést, illetve előtte-utána fotókat, diy cuccokat is, csak jussunk el a beköltözés napjáig!

Most egy pár inspirációs képet, hangulatfotót, tárgyat hoztam Nektek, hátha valaki kedvet kap egy kis újításhoz. 

 

A képek többsége Pinterest darab, ott rengeteg jó dolgot találhattok, ha beírtok néhány keresőszót. Ezek közül amúgy abszolút kedvenc a Bernuskaa naptár, ami már nálunk is díszeleg, illetve a raklapos megoldások, a kavicsos cipőtároló, a parafadugós kádkilépő és az origami faldísz. :) A hangsávos képről és a kádkilépőről lesz egyébként DIY bejegyzés is, ezek már alakulóban vannak a kis lakásba. Tartsatok velem!

MHA - Így lesz belőlem Sminkmester

Bocsánat, hogy régen jelentkeztem, elég sűrűn indult az év eleje, így utólag is boldog újévet meg hasonlókat mindenkinek! A mostani bejegyzéssel folytatnám a sminkes posztokat, bár ez egy kicsit rendhagyóbb lesz, ugyanis hétről hétre követhetitek majd, hogyan fejlődök egy neves sminkiskolában, a Makeup Hungary Academy-nél. Ugyanis beiratkoztam egy képzésre, amit ha sikeresen elvégzek, sminkmester leszek! Nagyon izgalmas, érdekes és fárasztó, de rengeteget tanulunk, és legfőképp a szakmai fejlődés a cél, új technikák, termékek megismerése, elsajátítása.

Basic képzéssel kezdünk, ez 10 alkalom ( 3 elmélet, 7 gyakorlat ) utána pedig következik a vizsga, elméletből és persze gyakorlatból. Itt profi képek is készülnek majd az elkészített sminkekről. Utána kezdődik a master, ahol különböző korok sminkjeit, esküvői sminket, illetve kreatív sminkeket kell majd készíteni. Nagyon izgulok, mert a többségüket elkészítettem már, de itt azért illik tökéletesnek lennie. Szóval ha minden igaz, júniusra már nemzetközileg elismert diplomás sminkmester leszek. :)

Heti egyszer van órám, minden pénteken délután 4-8ig. Az első három óra elmélet volt, megismertük a sminkelés alapjait, színelméletet, bőrtípusokat, évszaktípusokat. Utána a már megtanult elméleti dolgokra elkezdtük felépíteni a sminkeket. Első gyakorlati órán megtanultuk a helyes alapozást, korrektor, púder felvitelét, kontúrozást, illetve az arcformák korrigálását, szemöldök rajzolást. Ez nekem így sikerült:

12547560_448535248690844_1059433452_n.jpg

Második gyakorlati órán az előző óra anyagával kezdtünk, modellt cseréltünk, megcsináltuk a 4C-t, (cleansing, camouflage, contouring, colors) majd pedig egy nappali sminket készítettünk satírozással.

photogrid_1454771073025.jpg

A legutóbbi alkalomkor pedig a füstös szem következett, először ceruzás alappal, utána pedig csak porral készítve. Bár itt a végeredménnyel annyira nem voltam megelégedve, remélem a jövő órán be tudom majd pótolni, és elégedett leszek a sminkkel is. :)

photogrid_1455317576025.jpg

A következő alkalommal beauty smink és mélyítővonal lesz a téma, tervezek hozzá egy kis hangulatkeltő videót is, hogyan alkotunk,milyen termékeket használunk, mi lesz a végeredmény. Találkozunk jövő héten! :)

süti beállítások módosítása