- you are beautiful -

U.R.B

U.R.B

Konyhatündér képző - Paradicsomos húsgolyók

2015. december 12. - zsani_vigh

Az előző konyhatündéres bejegyzés után ez egy picit váratott magára, de még így sem késő, holnap ebédre simán elkészülhet! :) Ma paradicsomos húsgolyó lesz a menü. Ezt a receptet amúgy felhasználhatjátok majd bolognai spagetti vagy fasírt készítésekor is.

Hozzávalók:

  • fél kg darált hús
  • fél fej hagyma
  • só,bors, fűszerek ( én bazsalikomot és oregánót használtam )
  • kb. fél csomag spagetti tészta
  • 250 dkg paradicsompüré konzerv
  • olaj

Elkészítés:

Először is elkészítjük a golyócskákat, ehhez apróra szeleteljük a hagymát és hozzáadjuk a húshoz, majd pedig a fűszerekkel együtt jól összedolgozzuk és kis gombócokat formálunk belőlük. Ha készen vagyunk a golyókkal, olajban kisütjük őket pár perc alatt. A golyózás közben felteszünk egy közepes lábasban vizet a tésztához. A lábas 3/4-ig legyen vízzel, tegyünk bele pár csepp olajat és sót, majd pedig mehet bele a tészta. A husikat szedjük ki és csöpögtessük le róluk a felesleges zsiradékot.

cam02671.jpg

cam02670.jpg

A tészta főzés sem nehezebb dolog, amikor már forr a víz, akkor még hagyjuk egy picikét a lábasban a tésztánkat, közben kóstoljunk. Ha már majdnem jó, csak a közepe egy icipicit kemény akkor lezárhatjuk alatta a gázt és lefedhetjük. Így még pihen 4-5 percet, és akkor már tökéletes állaga lesz. Persze mindig kóstoljunk, ízlés dolga, ki hogyan szereti. A tésztát szűrjük le, és kezdődhet az összeállítás. A paradicsomszószt felmelegítjük egy serpenyőben, közben belerakosgatjuk a készre sütött gombócokat. Rottyan kettőt, hármat és készen is van. Közben még fűszerezhetjük a szószt is cukorral, borssal, bazsalikommal. Aki szeretné beleöntheti az egész tésztát, de külön pakolva is isteni finom! :)

cam02673.jpg

+ Tipp: Hogyan állapítsuk meg, mennyi tésztát fogunk megenni ketten vagy egymagunk?

Erről találtam egy nagyon jó kis videót, így nem kell azon aggódni, hogy től sok vagy kevés lenne a kifőzött mennyiség.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://u-are-beautiful.blog.hu/api/trackback/id/tr58168074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása