Ha valaki olyan édesszájú, mint én, és még mellette egészségesen is próbál étkezni, eléggé meg van lőve, ha megkíván egy nagy adag palacsintát vagy tortát, csokit, stb... Gondolom nem kell bemutatnom a helyzetet, mikor körülötted a család két pofára eszi a finomabbnál finomabb édességeket, te pedig a zabkásáddal vagy salátáddal szemezel a tányéron. Na ennek itt vége! Olyan recepttel készültem Nektek, amit még szerintem az eredetinél is finomabb, és nem csak az egészségfanatikusok kedvencévé válhat! Nálunk pár perc alatt el is fogyott mind.
Hozzávalók:
- 15 dkg zabpehely
- 3 dl víz
- 1 dl tej vagy tejszín
- 2 tojás
Elkészítés:
Az alapanyagokat összedobáljuk, elkeverjük, ( összeturmixolhatjuk is ) aztán palacsintasütőben pár perc alatt megsütjük mindkét oldalát. Én amerikai palacsintákat csináltam belőlük, a serpenyőt csak az elején kentem ki egy minimális olajjal és utána sem ragadt le, nem égett meg. A tésztájába tettem még egy kicsi fahéjat, de mézeskalács fűszerkeverékkel is isteni lehet. Ebből az adagból kb. 15 darab kis palacsinta süthető. Hozzá túrókrémet készítettem, ami 200 g túróból, egy kevés citromléből és nyírfacukorból állt. Ezzel rétegeztem a palacsintát, kis tornyot építettem belőle, a tetejét almával díszítettem. Finom, gyors és laktató, bármilyen gyümölccsel, krémmel, lekvárral fogyasztható, de nekem magában is ízlett :)