Ma szabadnapom volt, így kicsit pakolásztam, meg előkészültem a húsvétra. Ez a süti tökéletes olyan szempontból, hogy csak össze kell dobni a hozzávalókat és mehet be a sütőbe, szinte saját magát készíti el. Így két tojásfestés és egy portörlés alatt el is készül. Összeállítani tényleg csak 5 perc!
Hozzávalók:
- 25 dkg darált mák
- 2 dl víz
- 3 tojás
- 1 alma (reszelve)
- 4 ek édesítőszer (ki mit szeret)
- 2-5 marék meggy (ízlés szerint)
Elkészítés:
Összekeverjük a hozzávalókat, beleöntjük egy tortaformába, és mehet az előmelegített sütőbe, 180 fokon, 30 percig sütjük.
Pár észrevétel: Az almát és a meggyet is nyomkodjátok ki, hogy ne kerüljön a tésztába a levük, vagy ne tegyünk bele vizet, mert nagyon trutyis állaga lesz, lassabban fog sülni. Én is így jártam sajnos, az enyém majdnem egy órán át sült, bár a sütő is kicsit lassabb, mint az átlag. Erre a sütire abszolút igaz az, hogy ronda de finom. Porcukorral megszórhatjuk a tetejét, ha elkészült, vaníliapudingot is adhatunk hozzá, de magában is nagyon jó. Én legközelebb diós-almás variációval fogom elkészíteni, az itt lévő almát pedig banánnal fogom helyettesíteni, szerintem az is ízleni fog mindenkinek. Aki szereti a mák-meggy kombót, és azt, ha gyorsan össze lehet dobni egy sütit, ami szépen elkészülget magától a háttérben, az mindenképp próbálja ki! :)