- you are beautiful -

U.R.B

U.R.B

Zabpalacsinta túrókrémmel

2015. május 30. - zsani_vigh

Ha valaki olyan édesszájú, mint én, és még mellette egészségesen is próbál étkezni, eléggé meg van lőve, ha megkíván egy nagy adag palacsintát vagy tortát, csokit, stb... Gondolom nem kell bemutatnom a helyzetet, mikor körülötted a család két pofára eszi a finomabbnál finomabb édességeket, te pedig a zabkásáddal vagy salátáddal szemezel a tányéron. Na ennek itt vége! Olyan recepttel készültem Nektek, amit még szerintem az eredetinél is finomabb, és nem csak az egészségfanatikusok kedvencévé válhat! Nálunk pár perc alatt el is fogyott mind.

11358878_10206615147926983_447921665_n.jpg

Hozzávalók:

  • 15 dkg zabpehely
  • 3 dl víz
  • 1 dl tej vagy tejszín
  • 2 tojás

Elkészítés:

Az alapanyagokat összedobáljuk, elkeverjük, ( összeturmixolhatjuk is ) aztán palacsintasütőben pár perc alatt megsütjük mindkét oldalát. Én amerikai palacsintákat csináltam belőlük, a serpenyőt csak az elején kentem ki egy minimális olajjal és utána sem ragadt le, nem égett meg. A tésztájába tettem még egy kicsi fahéjat, de mézeskalács fűszerkeverékkel is isteni lehet. Ebből az adagból kb. 15 darab kis palacsinta süthető. Hozzá túrókrémet készítettem, ami 200 g túróból, egy kevés citromléből és nyírfacukorból állt. Ezzel rétegeztem a palacsintát, kis tornyot építettem belőle, a tetejét almával díszítettem. Finom, gyors és laktató, bármilyen gyümölccsel, krémmel, lekvárral fogyasztható, de nekem magában is ízlett :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://u-are-beautiful.blog.hu/api/trackback/id/tr877490616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása